Compiled but can't see...

Jump to navigation Jump to search

Compiled but can't see...

I set up a robot project on my NetBeans. I loaded the robocode libraries, etc. All this seemed to go successfully. I can even compile my robot class with success. I also pointed robocode to the directory my robot class is in.

But my robot doesn't show up in the robot list for fights!

Any ideas? Thanks.

Therealdrag006:35, 1 October 2012

Hi! How you "pointed robocode to the directory my robot class is in"? What this directory contents? Do you added ${robot.name}.properties file? Which package are you use?

Jdev13:34, 1 October 2012
 

Thanks for the reply!

I added the directory, "C:\MyRobots\build\classes\zjk", to development options. In that directory is only the class file, "drag0.class"

Okay, since you mentioned properties file, I looked around (I don't see any ${robot.name}.properties file). I tried adding the other directories above the one mentioned above and it still doesn't work. how is a .properties file generated and what is its purpose?

Therealdrag022:37, 1 October 2012
 

The .properties file is added to the JAR when you package your bot, but it shouldn't be needed in order to see a development version of your bot. I'm not sure, but I think you'll need to add the top level directory in Robocode - e.g., if your bot is zjk.MyRobot, under ...\build\classes\zjk\MyRobot.java, you'd need to point Robocode to ...\build\classes.

I have my things setup the other way, with Eclipse compiling the .class files into robocode/robots/, but that's kind of a stupid setup that I've just never bothered to change.

Voidious23:06, 1 October 2012

You do not have permission to edit this page, for the following reasons:

  • The action you have requested is limited to users in the group: Users.
  • You must confirm your email address before editing pages. Please set and validate your email address through your user preferences.

You can view and copy the source of this page.

Return to Thread:Talk:Robocode/My First Robot/Compiled but can't see.../reply (4).

 

There was one time when codesize calculated the wrong size for a nanobot, adding the size of 2 development bots together.

I ended trying to shrink the code a lot only to discover it did already fit in the nanobot category before with lots of room for more code.

MN23:39, 1 October 2012
 

Okay, so I took the .class file and folder and threw it in the native Robocode folder and it works fine. So I know that's okay.

But still when I have it in my dev folder it doesn't show. In Robocode I have added: C:\MyRobots\build\classes\zjk C:\MyRobots\build\classes\ C:\MyRobots\build\ C:\MyRobots\

...and none of them work! :/

Therealdrag001:23, 2 October 2012

Did you add them all at the same time? I had problems with multiple classpath folders.

And the correct path should be C:\MyRobots\build\classes

MN14:58, 2 October 2012
 

Thanks I got it to work.

Therealdrag019:12, 14 October 2012